ویدئو | صحبت های محمدجواد ظریف در مورد انتخاب کابینه دولت چهاردهم آمریکا در شورای امنیت: غیرنظامیان فلسطینی در جهنم زندگی می‌کنند گوترش در نشست شورای امنیت: وضعیت غزه یک لکه ننگ برای همه است ظریف: ما صرفاً یک بازوی مشورتی هستیم | انتخاب وزرا حق رئیس جمهور است آخرین شب مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) با حضور رهبر انقلاب +عکس و فیلم حمله مقاومت اسلامی عراق به بندر اشغالی «ایلات» (۲۷ تیر ۱۴۰۳) حریق گسترده در یک مرکز خرید در چین ۶ کشته برجای گذاشت (۲۷ تیر ۱۴۰۳) تعداد بازداشتی‌های کرانه باختری به بیش از ۹۷۰۰ نفر افزایش یافت هنیه تعلیق گفتگو‌ها از سوی حماس را رد کرد ۵۰ هزار و ۴۰۸ شهید و زخمی حاصل هفت سال تجاوز ائتلاف عربستان به یمن باقری: شورای امنیت با تصویب قطع‌نامه‌ الزام‌آوری، اسرائیل را مجبور به توقف جنگ در غزه کند ایران، حمله رژیم صهیونیستی به مدرسه القاهره در غزه را محکوم کرد تاکید بر آتش بس در غزه در نشست شورای امنیت سازمان ملل رسانه های صهیونیستی: نصرالله تهدیدهای خود را شدت بخشیده است نماینده فلسطین در سازمان ملل: جنگ غزه بزرگترین کشتار دسته جمعی تاریخ است آیا ادارات و بانک‌های لرستان فردا پنجشنبه (۲۸ تیر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ واکنش جهاد اسلامی به ادعای رژیم صهیونیستی درباره علت بمباران ۲ مدرسه ارمنستان از امضای پیمان صلح با جمهوری آذربایجان حمایت کرد رئیس جمهور منتخب بر اجرای توافقات صورت گرفته با ازبکستان تاکید کرد وزیر ارتباطات با رئیس‌جمهور منتخب دیدار کرد+ جزئیات
سرخط خبرها

مجالس عضو گروه بریکس: با تحریم‌های یکجانبه مخالفیم

  • کد خبر: ۲۳۸۸۴۵
  • ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۹
مجالس عضو گروه بریکس: با تحریم‌های یکجانبه مخالفیم
دهمین مجمع پارلمانی بریکس جمعه با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان داد، بیانیه‌ای که در آن تأکید شده است که مجالس کشورهای عضو این گروه ضمن ابراز نگرانی درباره تأثیر منفی اقدامات قهری یکجانبه که با منشور سازمان ملل متحد مطابقت ندارد، مخالفت خود را با تحریم‌های یکجانبه اعلام کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، در بیانیه پایانی این اجلاس که با حضور محمدباقر قالیباف رئیس‌مجلس شورای اسلامی و دیگر رؤسای مجالس کشورهای عضو بریکس در سن‌پترزبورگ روسیه برگزار شد،‌ آمده است: ما نسبت به استفاده از اقدامات قهری یکجانبه که با اصول منشور ملل متحد مغایر است و تأثیر منفی بر رشد اقتصادی، تجارت، انرژی، سلامت و امنیت غذایی به ویژه در کشورهای در حال توسعه دارد، ابراز نگرانی می‌کنیم.

حمایت از تجارت منصفانه و شفاف

مقامات ارشد پارلمانی بریکس در بیانیه پایانی نشست خود همچنین حمایت خود را از سازوکار تجارت چندجانبه‌، شفاف،‌ منصفانه،‌ فراگیر، عادلانه، بدون تبعیض و مبتنی بر قوانین که با نقش محوری سازمان تجارت جهانی و با نگاه ویژه به کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته به عنوان اصل اساسی این سازمان فعالیت کند، ابراز کردند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است:‌ قانونگذاران کشورهای بریکس بر اهمیت تقویت امنیت اقتصادی و مالی، دستیابی به اهداف توسعه ملی کشورهای بریکس و استراتژی مشارکت اقتصادی بریکس تا سال ۲۰۲۵ تاکید دارند.

این بیانیه می‌افزاید: ما به بیانیه دوم ژوهانسبورگ اشاره می‌کنیم که به وزرای دارایی و روسای بانک‌های مرکزی کشورهای عضو بریکس مأموریت می‌دهد استفاده از ارزهای ملی، ابزارهای پرداخت و پلتفرم‌ها را در نظر بگیرند و نتایج را به سران کشورها و دولت‌های کشورهای بریکس گزارش دهند.

تعهد به چندجانبه‌گرایی

مقامات ارشد مجالس کشورهای عضو بریکس در بیانیه پایانی اجلاس سن‌پترزبورگ همچنین تعهد خود را به چندجانبه گرایی و احترام به حقوق بین الملل، از جمله اهداف و اصول مندرج در منشور سازمان ملل، که سنگ بنای جدایی ناپذیر آن است، اعلام کردند.

آنها همچنین بر ضرورت حفظ نقش مرکزی سازمان ملل در نظام بین الملل که در آن کشورهای مستقل دارای حق مشارکت در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، توسعه پایدار، حمایت از دموکراسی، حقوق بشر و آزادی‌های اساسی برای همه،‌ارتقای همکاری مبتنی بر همبستگی و احترام متقابل، عدالت و برابری هستند،‌ تأکید کردند.

رد استانداردهای دوگانه درباره تروریسم

در بخش دیگری از بیانیه پایانی دهمین مجمع پارلمانی بریکس آمده است:‌ هرگونه اقدام تروریستی بدون توجه به دلایل ارتکاب آنها محکوم است،‌ ما خواهان عدم تساهل در قبال تروریسم هستیم و استانداردهای دوگانه را در مقابله با تروریسم رد می‌کنیم.

مقامات ارشد پارلمانی کشورهای عضو بریکس همچنین تأکید کردند: مسئولیت اصلی در مقابله با تروریسم بر عهده دولت ها است و تلاش های جهانی برای مقابله با تهدیدات تروریستی باید کاملاً منطبق با تعهدات کشورها و قوانین بین المللی باشد.از جمله این اسناد می توان به منشور سازمان ملل متحد و همچنین کنوانسیون‌ها و پروتکل‌های بین المللی مربوطه اشاره کرد.

در بخش دیگری از این بیانیه ضمن محکومیت حمله تروریستی فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به تالار کروکوس‌سیتی در حومه مسکو آمده است:‌ بریکس هر گونه اقدام تروریستی را به عنوان جنایات غیرقابل توجیه، صرف نظر از اینکه چه زمانی، به چه دلیل و چه کسی مرتکب شده است، محکوم می‌کند.

رؤسای پارلمان‌های بریکس همچنین تأکید کردند: تروریسم نباید با هیچ دین، ملیت، تمدن یا گروه قومی مرتبط باشد.

این بیانیه می‌افزاید:همه کسانی که در فعالیت های تروریستی دخالت و یا از آنها حمایت می‌کنند،‌ باید پاسخگو باشند و مطابق با قوانین بین المللی به دست عدالت سپرده شوند.

کشورهای بریکس در این بیانیه همچنین بر علاقه‌مندی خود برای عمق بخشی به همکاری‌ها در زمینه مبارزه با تروریسم تأکید کردند.

در این بیانیه آمده است:‌ ما خواستار تکمیل و تصویب سریع کنوانسیون جامع مبارزه با تروریسم بین‌المللی در سازمان ملل هستیم.

شرکت کنندگان در این مجمع پارلمانی نسبت به افزایش تهدیدهای ناشی از افزایش مقیاس تولید غیرقانونی مواد مخدر، قاچاق و سوء مصرف آنها به ویژه مواد مصنوعی خطرناک با استفاده گسترده از فناوری‌های پیشرفته ابراز نگرانی کردند.

نمایندگان ارشد مجالس بریکس در این اجلاس همچنین نسبت به استفاده از مواد مخدر، ارزهای دیجیتال، شبکه‌های اجتماعی و خدمات مبادله پیام‌های رمزگذاری‌شده به عنوان منبع تأمین مالی و بستر اقدامات تروریستی ابراز نگرانی کردند.

کشورهای بریکس در بیانیه پایانی نشست پارلمانی خود بر تعهد خود به ارتقای یک محیط اطلاعاتی و ارتباطاتی باز، امن، باثبات، در دسترس و صلح آمیز تاکید کردند و بر نقش رهبری سازمان ملل در ترویج گفت‌وگوی سازنده به منظور دستیابی به تفاهم مشترک در این زمینه تاکید کردند.

در بخش دیگری از این بیانیه، بر اجرای نقشه راه بریکس برای همکاری عملی در تضمین امنیت استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات تأکید شده است.

منبع: ایرنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->